Leuker kunnen ze het niet maken?

Moet de naam of het logo er op gedrukt of geborduurd?

Voor bedrijfskleding heeft de belastingdienst regels gemaakt o.a. zodat uw medewerkers kleding van het bedrijf gekregen, niet privé (kunnen/willen/mogen) dragen. Doet hij of zij dit wel, dan wordt dit door de belastingdienst gezien als loon in natura.

Simpel gezegd; Kleding is aftrekbaar als het enkel gebruikt kan worden voor het werk en/of wanneer er een logo, tekst of ander beeldmerk op is bedrukt, geborduurd o.i.d., van tenminste 70cm² Dit formaat hoeft niet in 1 keer maar mag ook verdeeld worden over meerdere beeldmerken/vlakken op verschillende posities.

Bij twijfel of er sprake is van werkkleding, neem dan contact op met de klantendienst van de Belastingdienst.

TIPS

M.b.t. Belastingdienst en aftrekbaarheid van kleding;

De meeste werkkleding kan niet belastingvrij aan de werknemer worden vergoed of gegeven. In sommige gevallen echter wel.

*

Wassen, stomen, reparatie?

Vergoedingen voor en geven of verstrekken van werkkleding en vergoedingen voor het wassen of stomen van die werkkleding zijn onbelast, mits dit echte werkkleding is die (nagenoeg) uitsluitend voor dit werk is bedoeld. Bijvoorbeeld een uniform voor een politie agent, een brandweerman, bouwvakker, etc. Ook wanneer kleding specifiek voor een bepaalde beroepsgroep is of op basis van de ARBO-wetgeving wordt verstrekt, zoals een overall of veiligheidsschoenen.

Schade aan kleding

Het vergoeden van schade is onbelast (artikel 11.1.k Wet Loonbelasting). Als u dus een pak van uw werknemer vergoed omdat er tijdens werktijd een gat in is gekomen, kan dit onbelast plaatsvinden. Dit is anders als de slijtage normaal is bij het werk

*

Blijft de kleding op het werk?

Wanneer kleding niet voldoet aan de voorwaarden voor werkkleding, maar blijft de kleding ook na werktijd aantoonbaar op de werkplek, is deze onbelast. (artikel 57 uitvoeringsregeling loonbelasting en besluit uit 2009).

*

Van logo, naam of tekst voorzien?

Als werkkleding wordt ook aangemerkt kleding waarbij op elk kledingstuk een logo van 70 vierkante centimeter op wordt afgedrukt (artikel 24 uitvoeringsregeling loonbelasting).

Minder opvallend aanwezig?

Wanneer uw logo naar uw mening te nadrukkelijk aanwezig is kunt u b.v. kiezen voor een ton sur ton kleur (2 identieke of bijna identieke kleuren van kleding en borduursel) of een contour borduring. Hierbij worden enkel de contouren van uw naam/logo geborduurd en wordt de opvulling open gelaten, dan wel geborduurd in de kleur van de achtergrond.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleent. Regels m.b.t. belasting en aftrekbaarheid worden soms gewijzigd. Wij trachten zo goed mogelijk geinformeerd te blijven en zullen informatie aanpassen indien dit noodzakelijk is. Wij verwijzen u voor uitgebreide informatie m.b.t. aftrekbaarheid van kleding, naar de website van de belastingdienst.

De Borduurshop BV

Virulyweg 29D
7602RG Almelo
Tel.: (+31)(0)546 – 657 760
Wtsapp: (+31)(0)6 130 48 399
Mail: info@deborduurshop.nl

Bereikbaar;
Ma t/m Do. 09:00 – 17:00
Vr. 09:00 tot 12:00
12:30 tot 13:00 pauze

Bedrijfs info

K.v.k.:  56809743
Vestigingsnr:  000026321734
Btw:NL8523.12.386B01
Eori:NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL24BUNQ2041391502
Bic/Swift: BUNQNL2AXXX

U kunt ons natuurlijk 24/7 mailen, of whatsappen. Maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij enkel tijdens de werktijden beantwoorden.

Uiteraard is ook de chat tijdens werktijden online.

bel ons
WhatsApp chat