KLEDING BEDRUKKEN

Ook bij de borduurshop BV

Deze pagina over bedrukken i.p.v. borduren is de eerste pagina die wij online hebben staan van onze nieuwe site om u alvast te kunnen informeren en de mogelijkheid te bieden een offerte aan te vragen voor het bedrukken van kleding. De oude site (deborduurshop.nl) waar 78% van de bezoekers vanwege borduren komt en niet voor bedrukken terwijl wij dit ook al jaren doen en badgesenpatches.nl, zullen eind dit jaar offline gaan. Dit wordt de nieuwe en enige De borduurshop BV website.


Kleine aantallen (zelfs enkel stuks) bedrukken wij d.m.v. de volgende technieken;

 • Sublimatie (is een hoogwaardige full colour techniek, maar kan alleen op witte polyester textiel (of speciale witte mokken e.d.))
 • Flex (Flexen gebeurd in 1 kleur en wordt dus met 1 of uiterlijk 2 kleuren gedrukt (bij 3 of meer kleuren wordt de productie tijd te lang en daardoor het product te duur))
 • Subliflex (Er wordt gedrukt op flex materiaal en dat kan dus full colour. Maar het logo moet uitsnijbaar zijn met een plotter. daarom is een z.g.n. distressed look en ook hele kleine details niet mogelijk)
 • Lasertransfer (Prijs gunstige full colour techniek  maar met een iets minder lange levensduur als de vorige technieken. Veel stretch in de stof kan barsten veroorzaken. Wasbaar tot slechts 40 graden en kan niet in de droger. Wij adviseren deze techniek vooral voor voor feestjes (vrijgezellen feesten, verjaardagen etc.) of als weggeef artikel)
 • DTG (Direct to Garment (direct op stof)) is een full colour techniek. Maar kan alleen goed gedrukt worden op minimaal 70% katoen (katoen “ademt en neemt goed vocht op, maar krimpt sneller dan polyester en mag dus niet in de droger). Bij ribstof geeft DTG soms een iets minder mooi resultaat omdat de verf niet altijd even mooi tussen de ribbels komt.
 • Zeefdruk transfers bieden dezelfde kwaliteit als zeefdruk zijn full colour, goed en warm wasbaar en sommige transfers (zeefdruk transfers zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar) kunnen zelfs in de droogtrommel en kunnen gemaakt worden vanaf 15 stuks. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit, maar zitten in een hoger prijssegment

 

Borduren is kwalitatief de beste techniek, maar niet 1 techniek is de beste of in alle omstandigheden mogelijk.

 

Grote aantallen, zeefdruk   (of borduren natuurlijk)

 • De kwaliteit van zeefdruk is hoog.
 • Onder de 50 stuks is de prijs (te) hoog. Bij grote aantallen (vanaf 50 stuks) valt de prijs van de voorbereiding van deze techniek, die erg arbeidsintensief is, weg tegen de aantallen.
  Het maken van een mal van uw logo, waar de verf doorheen gedrukt wordt om een verbinding met de textiel te maken (vooral als er meer kleuren in uw logo zitten en er dus meerdere mallen nodig zijn), is namelijk een tijdrovend en kostbaar proces. Maar zeefdruk op zich is geen dure techniek.
  Daarom kunt u vanaf 50 stuks het beste kiezen voor een hoge kwaliteit met amper beperkingen. Daarom de zeefdruk bedrukking.
 • Maar zeefdruk bedrukkingen zijn tot 40 graden wasbaar en mogen niet in de droger.

Eerst kiest u natuurlijk voor uw voorkeur. Welke techniek vindt u het mooiste?

Borduren, bedrukken of een geborduurde, geweven, of gesublimeerde patch.

Samen met u zoeken wij de techniek met de beste prijs kwaliteit verhouding.

 • Wij adviseren borduren vanwege de beste kwaliteit. (al vanaf 4 kleine of 2 grote (20cm +).
 • Vaak is borduren zelfs goedkoper dan, of net zo duur als bedrukken.
 • Maar soms adviseren wij i.v.m. de prijs, het formaat, het materiaal waar het op moet, of de details in een logo, voor bedrukken.
 • 1 tot 100 stuks maken wij in de meeste gevallen nog in Nederland. Daarna gaan wij kijken wat verstandig is
 • In het geval van geborduurde of geweven patches is het soms zelfs vanaf 30 stuks al voordeliger om niet in Nederland te produceren.

Door onze flexibiliteit en de keuze van productie van bedrukken of borduren in Nederland, Polen, China, Pakistan of India, met al ruim een kwart eeuw ervaring en door te werken met bestanden gemaakt in Nederland, kunnen wij dus altijd de beste prijs leveren voor de service en kwaliteit die u mag verwachten.

Maar… gewoon in Nederland besteld, bij een Nederlandse leverancier, ingeschreven bij de Nederlandse kvk, waar u Nederlands mee spreekt, die levert en service en garantie geeft volgens de Nederlandse/Europese wetgeving.

 
 

Leuke informatie over bedrukken, maar ik wil gewoon advies/een offerte

Natuurlijk.

Een offerte is uiteraard gratis en vrijblijvend. En wij helpen u graag. Om u goed van dienst te zijn en niet ontelbare keren met elkaar te moeten mailen, appen of bellen, hebben wij bij het eerste contact, zoveel mogelijk informatie van u nodig. Daarom vragen wij u onderstaande formulier zo goed mogelijk in te vullen.

Bij voorbaat onze dank.

(of klik hier voor veelgestelde algemene vragen en antwoorden.)

 

Contact formulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpeg, tiff, psd, eps, svg, cdr, cmx, ai, pdf, svg, gif, bmp, png, jpg, dxf.

De Borduurshop BV

Virulyweg 29D
7602RG Almelo
Tel.: (+31)(0)546 – 657 760
Wtsapp: (+31)(0)6 130 48 399
Mail: info@deborduurshop.nl

Bereikbaar;
Ma t/m Do. 09:00 – 17:00
Vr. 09:00 tot 12:00
12:30 tot 13:00 pauze

Bedrijfs info

K.v.k.:  56809743
Vestigingsnr:  000026321734
Btw:NL8523.12.386B01
Eori:NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL22SNSB0871090511
Bic/Swift: SNSBNL2A

U kunt ons natuurlijk 24/7 mailen, of whatsappen. Maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij enkel tijdens de werktijden beantwoorden.

Uiteraard is ook de chat tijdens werktijden online.

bel ons
WhatsApp chat