De Borduurshop BV

Ik zoek een bedrijf dat mijn logo kan borduren

Klaar om indruk te maken?

Wij zijn niet altijd de goedkoopste, vaak wel. Maar wij concurreren en onderscheiden ons met name door onze service, kennis en kwaliteit.

Wij vragen eerlijke en bieden transparante prijzen.

Onze prijzen zijn bepaald aan de hand van de kosten die wij maken en natuurlijk moeten wij ook iets verdienen. Wij beseffen dat u niet te veel wilt betalen, maar als wij de te goedkoop zijn kunnen wij u volgend jaar niet meer van dienst zijn. Daarom spreken wij van een eerlijke prijs. U betaald niet meer dan noodzakelijk en wij kunnen u een kwaliteit en de service leveren, die u mag verwachten en waar wij achter kunnen staan.

Er is wel degelijk verschil in kwaliteit, ook wanneer u dat waarschijnlijk niet direct opvalt.

 • Er zijn goedkopere garens dan waar wij mee werken.
 • Er zijn goedkopere stoffen dan waar wij mee werken
 • Er zijn  goedkopere borduurmachines dan waar wij mee werken
 • Er bestaat goedkope punch software om uw logo om te zetten naar borduurbaarbestand
 • Minder onder en boven steken valt u waarschijnlijk niet op, als u geen vergelijkingsmateriaal heeft
 • Verschillende stoffen vragen om andere technieken en dat weet niet iedere borduurder
 • Er bestaan veel technische trucjes om uw borduurwerk goedkoper te borduren

Wij doen daar niet aan mee.

Wij leveren de kwaliteit waar wij achter durven te staan. En dat kan alleen na jarenlange ervaring, de beste randvoorwaarden en producten.

Transparant wil zeggen dat u van ons een offerte krijgt waar alle kosten op worden vermeld. Verzendkosten,  eventueel spoedtoeslag, startkosten bij herhaalorders, kosten voor punchen (omzetten naar borduurbaarbestand) enz. Geen verrassing achteraf.

“Dus …, u bent op zoek naar een bedrijf dat uw logo of tekst kan borduren? Ik verzeker u, daar zijn we heel goed in. Wij borduren al sinds 1996 voor bekende en minder bekende bedrijven, horeca, zorg, clubs, verenigingen overheden, tot zelfs het koningshuis aan toe en we zouden dit ook graag voor u doen. En dat doen wij, zodat u en uw medewerkers de indruk achterlaten die u wenst. Wij beseffen heel goed dat het gaat om uw uitstraling, om uw stijl, uw wensen. Maar ook dat u onze kennis en ervaring daarbij nodig heeft. Laat ons u helpen.

Vragen & Antwoorden

Over Badges & Patches

Er zijn veel vragen, maar ook misverstanden, over digitaliseren, vectoriseren en punchen.

 • Wat kost het?
 • Ontvang ik het gevectoriseerde of gepunchte bestand?
 • Wat is het verschil tussen vectoriseren, digitaliseren en punchen?

Bijna alle vragen zijn al eens beantwoord. Vandaar hieronder de V & A's om u snel van dienst te zijn.

Wat kost het om badges te laten maken?

Dat is de meest gestelde vraag en tegelijk het lastigste om te beantwoorden.

Ik vind het zelf uiteraard óók het fijnste wanneer ik op een site direct de prijs voor een product kan zien. En ja, er zijn collega’s die werken met vaste prijzen. Die reken je dan uit aan de hand van de oppervlakte van de badge. Dus b.v. een badge van 10 bij 10 is 20 cm = € …

Maar…!

Het ene logo van bijvoorbeeld 10 cm bij 10 cm kan goedkoper zijn dan het andere omdat er wellicht minder steken in zitten. Een vol geborduurd vlak van 10 bij 10 zitten meer steken in dan een voor 50% geborduurd vlak van 10 bij 10. En dat beïnvloed de productie tijd en daardoor ook de prijs.

Even als voorbeeld;

Wij kregen enige tijd geleden een aanvraag voor een zeer grote badge van 27 x 17 cm opgeteld dus 44cm Wij kregen te horen dat deze bij onze goedkoopste collega volgens de staffel op hun site € 18,95 moest gaan kosten. Bij ons betaalde mijnheer uiteindelijk € 7,95 omdat de badge weliswaar groot was, maar niet volledig geborduurd.

Op kleine badges is het verschil natuurlijk wat kleiner, maar zo ziet u waarom wij spreken van een eerlijke prijs en niet een standaard prijs.

Om die reden vragen wij u een offerte aan te vragen. Een offerte is uiteraard gratis en volledig vrijblijvend en wij vallen u daarna echt niet lastig. Gebruikt u daar het contact formulier dan voor? Daar staat exact bij beschreven wat wij nodig hebben voor een goede offerte.

Dank u vriendelijk voor uw moeite en (hopelijk) begrip.

Wat is de levertijd van badges?

Wij produceren t/m 50 stuks of spoed orders, over het algemeen in ons atelier in Nederland. De levertijd is dan 6 tot 10 werkdagen na uw goedkeuring van het (digitale/foto) sample.
Grotere aantallen of geweven badges, maken wij in het atelier in China. Dan is de levertijd ongeveer 2 á 3 weken na uw goedkeuring van het (digitale/foto) sample.
Hoe beter wij in eerste instantie geinformeerd worden over uw wensen, hoe sneller wij kunnen schakelen. Daarom vragen wij u het contact formulier onderaan deze site te gebruiken en goed te lezen wat wij aan informatie nodig hebben.
Houd er ook rekening mee dat het maken van een digitaal voorbeeld productietijd in beslag neemt. Een digitaal voorbeeld maken wij dan ook pas als u akkoord bent met de offerte en opdracht geeft voor het maken van het digitale voorbeeld.
Wanneer u niet akkoord bent met het digitale voorbeeld, kunnen wij uiteraard nog van alles wijzigen voordat we daadwerkelijk gaan produceren. Op die manier weet u zeker dat u krijgt wat u wenst. Is het uiteindelijke product niet wat u verwacht, kunt u ons wijzen op het voorbeeld waar u akkoord voor heeft gegeven.
Spoed opdrachten zijn mogelijk. Maar omdat wij i.v.m. de lopende orders (de normale 6 tot 10 werkdagen planning) hier op moeten overwerken, kan dat enkel tegen een meerprijs van 20% Dat is natuurlijk vervelend, maar hopelijk begrijpelijk.

Zijn er minimum aantallen?

Ja…, sorry.

Geborduurde badges; 4 kleine (+/- tot 18cm breed) of 2 grote (18 tot 36cm breed)
Geweven badges 100 stuks
Sublimatie badges +/-6 stuks
(m.b.t. sublimatie badges, exacter gezegd; zoveel logo’s als er op een A4 of A3 vel passen want wij drukken op sublimatie textiel van minimaal hetzelfde formaat als een a4 of A3 vel)
(A4 = 210mm x 297 mm A3 = 297 mm x 420 mm))

Maar… 1 kan wel
Veel productie bedrijven zeggen direct

“NEE!” , “1 stuk borduren doen wij niet”

En wij begrijpen dat helemaal. Want 1 stuk borduren is voor een productie bedrijf niet verstandig. Een productie machine produceert net zo makkelijk meerdere artikelen tegelijk. 1 badge maken betekent dat de rest van de machine niets doet. Dat kost geld en dan kun je beter aan andere order aannemen.

En een borduurwerk of weefwerk moet meestal ook omgezet worden naar een borduurbaar bestand. En voor een sublimatie badge moet uw bestand, zelfs als het een vector is, aangepast worden zodat de juiste kleuren worden gedrukt. Dat kost tijd. En tijd moet betaald worden. Helaas.

Wij worden regelmatig gevraag om een prijs voor het borduren van 1 artikel. We maken keurig een offerte. Maar vaak is het dan te duur en dan hebben wij de offerte voor niets gemaakt.
En ook het maken van een offerte kost tijd. Gemiddeld 20 minuten. (en dat nog zonder digitaal voorbeeld)
Dat maken onze collega’s ook mee en daarom zeggen ze direct; “Nee doen wij niet”.

Maar wij laten het aan u over.
Het is niet aan ons om voor u te beslissen. Maar houd er rekening mee dat het borduren van 1 artikel of badge, of 1 weefbadge, of 1 sublimatie badge, verhoudingsgewijs kostbaar is. En u betaald dan sowieso voor 4 kleine of 2 grote geborduurde, of 100 geweven, of 1 vel sublimatie badges.

Maar inderdaad, u heeft dan misschien meer dan u nodig heeft.

Vandaar dat per stuk alleen goedkoop kan als je het door een hobbyist laat doen.
Die kunnen niet de kwaliteit leveren die wij kunnen leveren, maar maak dan even de overweging wat voor u belangrijker is. De prijs, of de kwaliteit. Maar wij maken er met alle liefde ook gewoon 1 voor u.

Kijk hier hoe weefmachines werken en waarom er niet slechts een paar weef patches geproduceerd kunnen worden
Kijk hier hoe borduurmachines kleine badges maken
Kijk hier hoe borduurmachines een grote badge maken

Wat voor bestand moet ik aanleveren?

Voor borduren of weven maakt de bestand soort niet uit. Uw logo of tekst moet namelijk omgezet worden naar een borduurbaar bestand en dit “punchen“, is te vergelijken met overtrekken. Daarvoor is slechts een duidelijk bestand noodzakelijk. Dat kan vector zijn, maar ook een pixel (bitmap) bestand kunnen wij mee overweg. Vroeger waren pixel bestanden nog wel eens onduidelijk, maar tegenwoordig zijn ze over het algemeen goed genoeg.

Voor bedrukken is een vector bestand noodzakelijk. De kwaliteit van het drukwerk is volledig afhankelijk van het bestand dat u aanlevert en een vector is, mits het een echte vector is (Klik hier voor uitleg over echte vectoren), kwalitatief de beste bestandssoort. Een sublimatie badge is een bedrukte badge. En dus is daarvoor een vector nodig. (wij kunnen eventueel uw bestand vectoriseren)

LET OP! Er zijn borduurbedrijven die enkel werken met vector bestanden. Over het algemeen betekent dit dat ze niet handmatig uw logo omzetten naar een borduurbaar of weefbaar bestand. Meestal omdat de kennis niet in huis is. Wij werken absoluut niet met de automatische optie in de software. Ook al beschikken wij over de beste punch software in onze branche en biedt deze die mogelijkheid uiteraard wel. De reden daarvoor is dat de automatische punch optie, geen goed werk levert. In ieder geval niet de kwaliteit die wij wensen te leveren. Het scheelt tijd, maar de automaat heeft niet de kennis en ervaring die wij wel hebben. De automaat houdt geen rekening met stofsoorten en wensen, gaat uit van gemiddelden, soms te veel en soms te weinig steken. Etc. etc.

Goed punchen is tegenwoordig nog steeds handwerk en daar is kennis en ervaring voor nodig. Niet voor niets laten collega’s vaak het punchwerk aan ons over.

Moet ik (extra) betalen voor veel kleuren?

Nee. Over het algemeen niet.

Geborduurde, geweven, sublimatie badges e.d. Kunnen tegenwoordig eenvoudig met meerdere kleuren gemaakt worden. Oude technieken (zoals bijvoorbeeld zeefdruk) geldt helaas nog wel dat meerdere kleuren vaak iets duurder worden. Maar bijvoorbeeld onze borduurmachines, borduren met 12 kleuren automatisch. Het is voor ons geen enkele moeite om 12 kleuren te borduren.

De puncher (de persoon die uw logo borduurbaar maakt) stelt van tevoren in welke kleuren de machine moet borduren. De machine doet het verder vanzelf. Dus daar hoeft u niet extra voor te betalen. Anders dan sommige collega’s doen wij daar niet aan. Net zoiets onzinnigs als startkosten. Vroeger allemaal noodzakelijk, tegenwoordig met de moderne technieken hoeft dat voor borduren, weven en sublimeren al lang niet meer.

Maar…, u kunt zich wellicht voorstellen, wanneer er meer dan 12 kleuren geborduurd moeten worden, dat dat weer extra handelingen met zich meebrengt. Handelingen die tijd kosten, tja…, die moeten inderdaad wel betaald worden. Maar in het geval van kleurwisselingen valt dat heel erg mee.

Dus bestaat uw logo of plaatje uit heel veel kleuren? Vraag dan een (uiteraard gratis en vrijblijvende) offerte aan. Wij werken heel transparant en dan weet u precies waar u aan toe bent. En zijn wij van mening dat een andere techniek in uw geval beter of goedkoper is, dan zullen wij u dat zeker laten weten.

Wat is het verschil tussen weven, borduren sublimeren?

Bij borduren wordt het garen op kleding of textiel geborduurd. De kleding of textiel is al geproduceerd. Het boduurwerk komt er dus bovenop te liggen. Daardoor ontstaat een reliëf. Nog niet zo’n dik reliëf als wanneer er puffy foam (voor extra dik 3d effect) onder het garen wordt geborduurd, maar wel een verdikking van het borduur garen. Dit geeft een chique effect en dat is ook de reden waarom veel chique merkkleding met een merklogo worden geborduurd. Wij adviseren bij geborduurde teksten niet kleiner te borduren dan 5 mm. Daarna zijn teksten of details niet meer goed leesbaar.

Voor geborduurde badges wordt het logo geborduurd op speciaal badge materiaal. (Vaak in de kleur van de achtergrond of meest gebruikte kleur van het logo om de kosten van de productie laag te houden) Badges geven een stoerdere indruk dan rechtstreeks op kleding borduren.

Bedrukken is het beste te vergelijken met printen. De kleur wordt geprint en geeft een plat resultaat. Er bestaan erg veel druk technieken omdat niet elke stof geschikt is voor iedere techniek en omdat de druk materialen ook onderling weer aan andere eigenschappen moeten voldoen. (heet gewassen, koud gewassen, op katoen, op polyester etc. Of soms is het ene proces goedkoper in kleine en het andere proces bij grote aantallen etc.etc.

Sublimatie badges worden gedrukt / geprint op badge materiaal. Deze techniek wordt vaak gebruikt wanneer uw logo veel detail of hele kleine lettertjes heeft, die met borduren onduidelijk worden doordat bij borduren de garens dan te dicht tegen elkaar komen te liggen. Daarnaast is het met sublimatie druk mogelijk hele kleine details ook op het badge materiaal bijna net zo gedetailleerd te drukken als een papieren print. En, wat u misschien kunt voorstellen, met garen is het bijna niet mogelijk een gradiënt (kleur overloop) te maken. Inkt kun je mengen, maar garen niet echt.

Weven zit qua “look” tussen borduren en drukken in. Het geeft ten opzichte van drukken nog steeds een redelijk chique uitstraling, maar minder chique dan borduren. Bij weven wordt d.m.v. schering en inslag garens, de garens door elkaar heen geweven (kijk b.v. is heel secuur naar een overhemd zoals de garens van links naar rechts en boven naar onder om en om heen lopen). Het logo wordt dan “opgebouwd” uit de garens. hierdoor is meer detail mogelijk dan bij borduren.

Stond uw vraag en antwoord er niet bij, of wilt u een offerte aanvragen, of wilt u gewoon uw badges door ons laten maken? Stel dan hier onder uw vragen over badges en/of upload hier uw logo.

Voor andere of meerdere verschillende vragen gebruik a.u.b. het standaard contact formulier.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpeg, tiff, psd, eps, svg, cdr, cmx, ai, pdf, svg, gif, bmp, png, jpg, dxf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let’s Get Started

Ready To Make a Real Change? Let's Build this Thing Together!

Virulyweg 29 D, 7602RG Almelo

De Borduurshop BV

Virulyweg 29D
7602RG Almelo
Tel.: (+31)(0)546 – 657 760
Wtsapp: (+31)(0)6 130 48 399
Mail: info@deborduurshop.nl

Bereikbaar;
Ma t/m Do. 09:00 – 17:00
Vr. 09:00 tot 12:00
12:30 tot 13:00 pauze

Bedrijfs info

K.v.k.:  56809743
Vestigingsnr:  000026321734
Btw:NL8523.12.386B01
Eori:NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL24BUNQ2041391502
Bic/Swift: BUNQNL2AXXX

U kunt ons natuurlijk 24/7 mailen, of whatsappen. Maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij enkel tijdens de werktijden beantwoorden.

Uiteraard is ook de chat tijdens werktijden online.

bel ons
WhatsApp chat