Badges & Patches

– Dé No 1 SINDS 1996 – Door KENNIS, SERVICE & KWALITEIT, Maar vooral PLEZIER in ons vak!

Geborduurde, Geweven, Gesublimeerde kleding badges.

” Ik zoek een bedrijf dat badges / patches maakt “

Daar zijn wij van Badges en Patches heel erg goed in!

En we begrijpen ook dat uw tijd kostbaar is.

Daarom hebben wij voor u deze pagina met de meest gestelde vragen opgesteld. Op deze manier vindt u snel antwoord op uw vragen over het maken van uw geborduurde, geweven, gesublimeerde badge, patch, embleem, insigne, naam label etc. en hoeft u niet “tig” keren te mailen, te bellen, te chatten……

Bijna alle vragen zijn namelijk al eens beantwoord en elke uitdaging al eens uit de weg geruimd. Dat kan ook niet anders met kennis en ervaring sinds 1996

Maar…, als u uw antwoord niet kunt vinden, of u vindt het gewoon prettiger om contact met ons opnemen, bel, mail chat of app, ons gerust. Wij kunnen u zeker helpen en doen dat heel graag.

Wij staan voor u klaar!

Vragen & Antwoorden

Over Badges & Patches

De allermeest gestelde vragen;

Wat kost het om badges te laten maken?

Dat is de meest gestelde vraag en tegelijk het lastigste om te beantwoorden.

Ik vind het zelf uiteraard óók het fijnste wanneer ik op een site direct de prijs voor een product kan zien. En ja, er zijn collega’s die werken met vaste prijzen. Die reken je dan uit aan de hand van de oppervlakte van de badge. Dus b.v. een badge van 10 bij 10 is 20 cm = € …

Maar…!

Het ene logo van bijvoorbeeld 10 cm bij 10 cm kan goedkoper zijn dan het andere omdat er wellicht minder steken in zitten. Een vol geborduurd vlak van 10 bij 10 zitten meer steken in dan een voor 50% geborduurd vlak van 10 bij 10. En dat beïnvloed de productie tijd en daardoor ook de prijs.

Even als voorbeeld;

Wij kregen enige tijd geleden een aanvraag voor een zeer grote badge van 27 x 17 cm opgeteld dus 44cm Wij kregen te horen dat deze bij onze goedkoopste collega volgens de staffel op hun site € 18,95 moest gaan kosten. Bij ons betaalde mijnheer uiteindelijk € 7,95 omdat de badge weliswaar groot was, maar niet volledig geborduurd.

Op kleine badges is het verschil natuurlijk wat kleiner, maar zo ziet u waarom wij spreken van een eerlijke prijs en niet een standaard prijs.

Om die reden vragen wij u een offerte aan te vragen. Een offerte is uiteraard gratis en volledig vrijblijvend en wij vallen u daarna echt niet lastig. Gebruikt u daar het contact formulier dan voor? Daar staat exact bij beschreven wat wij nodig hebben voor een goede offerte.

Dank u vriendelijk voor uw moeite en (hopelijk) begrip.

Wat is de levertijd van badges?

Wij produceren t/m 50 stuks of spoed orders, over het algemeen in ons atelier in Nederland. De levertijd is dan 6 tot 10 werkdagen na uw goedkeuring van het (digitale/foto) sample.
Grotere aantallen of geweven badges, maken wij in het atelier in China. Dan is de levertijd ongeveer 2 á 3 weken na uw goedkeuring van het (digitale/foto) sample.
Hoe beter wij in eerste instantie geinformeerd worden over uw wensen, hoe sneller wij kunnen schakelen. Daarom vragen wij u het contact formulier onderaan deze site te gebruiken en goed te lezen wat wij aan informatie nodig hebben.
Houd er ook rekening mee dat het maken van een digitaal voorbeeld productietijd in beslag neemt. Een digitaal voorbeeld maken wij dan ook pas als u akkoord bent met de offerte en opdracht geeft voor het maken van het digitale voorbeeld.
Wanneer u niet akkoord bent met het digitale voorbeeld, kunnen wij uiteraard nog van alles wijzigen voordat we daadwerkelijk gaan produceren. Op die manier weet u zeker dat u krijgt wat u wenst. Is het uiteindelijke product niet wat u verwacht, kunt u ons wijzen op het voorbeeld waar u akkoord voor heeft gegeven.
Spoed opdrachten zijn mogelijk. Maar omdat wij i.v.m. de lopende orders (de normale 6 tot 10 werkdagen planning) hier op moeten overwerken, kan dat enkel tegen een meerprijs van 20% Dat is natuurlijk vervelend, maar hopelijk begrijpelijk.

Zijn er minimum aantallen?

Ja…, sorry.

Geborduurde badges; 4 kleine (+/- tot 18cm breed) of 2 grote (18 tot 36cm breed)
Geweven badges 100 stuks
Sublimatie badges +/-6 stuks
(m.b.t. sublimatie badges, exacter gezegd; zoveel logo’s als er op een A4 of A3 vel passen want wij drukken op sublimatie textiel van minimaal hetzelfde formaat als een a4 of A3 vel)
(A4 = 210mm x 297 mm A3 = 297 mm x 420 mm))

Maar… 1 kan wel
Veel productie bedrijven zeggen direct

“NEE!” , “1 stuk borduren doen wij niet”

En wij begrijpen dat helemaal. Want 1 stuk borduren is voor een productie bedrijf niet verstandig. Een productie machine produceert net zo makkelijk meerdere artikelen tegelijk. 1 badge maken betekent dat de rest van de machine niets doet. Dat kost geld en dan kun je beter aan andere order aannemen.

En een borduurwerk of weefwerk moet meestal ook omgezet worden naar een borduurbaar bestand. En voor een sublimatie badge moet uw bestand, zelfs als het een vector is, aangepast worden zodat de juiste kleuren worden gedrukt. Dat kost tijd. En tijd moet betaald worden. Helaas.

Wij worden regelmatig gevraag om een prijs voor het borduren van 1 artikel. We maken keurig een offerte. Maar vaak is het dan te duur en dan hebben wij de offerte voor niets gemaakt.
En ook het maken van een offerte kost tijd. Gemiddeld 20 minuten. (en dat nog zonder digitaal voorbeeld)
Dat maken onze collega’s ook mee en daarom zeggen ze direct; “Nee doen wij niet”.

Maar wij laten het aan u over.
Het is niet aan ons om voor u te beslissen. Maar houd er rekening mee dat het borduren van 1 artikel of badge, of 1 weefbadge, of 1 sublimatie badge, verhoudingsgewijs kostbaar is. En u betaald dan sowieso voor 4 kleine of 2 grote geborduurde, of 100 geweven, of 1 vel sublimatie badges.

Maar inderdaad, u heeft dan misschien meer dan u nodig heeft.

Vandaar dat per stuk alleen goedkoop kan als je het door een hobbyist laat doen.
Die kunnen niet de kwaliteit leveren die wij kunnen leveren, maar maak dan even de overweging wat voor u belangrijker is. De prijs, of de kwaliteit. Maar wij maken er met alle liefde ook gewoon 1 voor u.

Kijk hier hoe weefmachines werken en waarom er niet slechts een paar weef patches geproduceerd kunnen worden
Kijk hier hoe borduurmachines kleine badges maken
Kijk hier hoe borduurmachines een grote badge maken

Wat voor bestand moet ik aanleveren?

Voor borduren of weven maakt de bestand soort niet uit. Uw logo of tekst moet namelijk omgezet worden naar een borduurbaar bestand en dit “punchen“, is te vergelijken met overtrekken. Daarvoor is slechts een duidelijk bestand noodzakelijk. Dat kan vector zijn, maar ook een pixel (bitmap) bestand kunnen wij mee overweg. Vroeger waren pixel bestanden nog wel eens onduidelijk, maar tegenwoordig zijn ze over het algemeen goed genoeg.

Voor bedrukken is een vector bestand noodzakelijk. De kwaliteit van het drukwerk is volledig afhankelijk van het bestand dat u aanlevert en een vector is, mits het een echte vector is (Klik hier voor uitleg over echte vectoren), kwalitatief de beste bestandssoort. Een sublimatie badge is een bedrukte badge. En dus is daarvoor een vector nodig. (wij kunnen eventueel uw bestand vectoriseren)

LET OP! Er zijn borduurbedrijven die enkel werken met vector bestanden. Over het algemeen betekent dit dat ze niet handmatig uw logo omzetten naar een borduurbaar of weefbaar bestand. Meestal omdat de kennis niet in huis is. Wij werken absoluut niet met de automatische optie in de software. Ook al beschikken wij over de beste punch software in onze branche en biedt deze die mogelijkheid uiteraard wel. De reden daarvoor is dat de automatische punch optie, geen goed werk levert. In ieder geval niet de kwaliteit die wij wensen te leveren. Het scheelt tijd, maar de automaat heeft niet de kennis en ervaring die wij wel hebben. De automaat houdt geen rekening met stofsoorten en wensen, gaat uit van gemiddelden, soms te veel en soms te weinig steken. Etc. etc.

Goed punchen is tegenwoordig nog steeds handwerk en daar is kennis en ervaring voor nodig. Niet voor niets laten collega’s vaak het punchwerk aan ons over.

Moet ik (extra) betalen voor veel kleuren?

Nee. Over het algemeen niet.

Geborduurde, geweven, sublimatie badges e.d. Kunnen tegenwoordig eenvoudig met meerdere kleuren gemaakt worden. Oude technieken (zoals bijvoorbeeld zeefdruk) geldt helaas nog wel dat meerdere kleuren vaak iets duurder worden. Maar bijvoorbeeld onze borduurmachines, borduren met 12 kleuren automatisch. Het is voor ons geen enkele moeite om 12 kleuren te borduren.

De puncher (de persoon die uw logo borduurbaar maakt) stelt van tevoren in welke kleuren de machine moet borduren. De machine doet het verder vanzelf. Dus daar hoeft u niet extra voor te betalen. Anders dan sommige collega’s doen wij daar niet aan. Net zoiets onzinnigs als startkosten. Vroeger allemaal noodzakelijk, tegenwoordig met de moderne technieken hoeft dat voor borduren, weven en sublimeren al lang niet meer.

Maar…, u kunt zich wellicht voorstellen, wanneer er meer dan 12 kleuren geborduurd moeten worden, dat dat weer extra handelingen met zich meebrengt. Handelingen die tijd kosten, tja…, die moeten inderdaad wel betaald worden. Maar in het geval van kleurwisselingen valt dat heel erg mee.

Dus bestaat uw logo of plaatje uit heel veel kleuren? Vraag dan een (uiteraard gratis en vrijblijvende) offerte aan. Wij werken heel transparant en dan weet u precies waar u aan toe bent. En zijn wij van mening dat een andere techniek in uw geval beter of goedkoper is, dan zullen wij u dat zeker laten weten.

Wat is het verschil tussen weven, borduren sublimeren?

Bij borduren wordt het garen op kleding of textiel geborduurd. De kleding of textiel is al geproduceerd. Het boduurwerk komt er dus bovenop te liggen. Daardoor ontstaat een reliëf. Nog niet zo’n dik reliëf als wanneer er puffy foam (voor extra dik 3d effect) onder het garen wordt geborduurd, maar wel een verdikking van het borduur garen. Dit geeft een chique effect en dat is ook de reden waarom veel chique merkkleding met een merklogo worden geborduurd. Wij adviseren bij geborduurde teksten niet kleiner te borduren dan 5 mm. Daarna zijn teksten of details niet meer goed leesbaar.

Voor geborduurde badges wordt het logo geborduurd op speciaal badge materiaal. (Vaak in de kleur van de achtergrond of meest gebruikte kleur van het logo om de kosten van de productie laag te houden) Badges geven een stoerdere indruk dan rechtstreeks op kleding borduren.

Bedrukken is het beste te vergelijken met printen. De kleur wordt geprint en geeft een plat resultaat. Er bestaan erg veel druk technieken omdat niet elke stof geschikt is voor iedere techniek en omdat de druk materialen ook onderling weer aan andere eigenschappen moeten voldoen. (heet gewassen, koud gewassen, op katoen, op polyester etc. Of soms is het ene proces goedkoper in kleine en het andere proces bij grote aantallen etc.etc.

Sublimatie badges worden gedrukt / geprint op badge materiaal. Deze techniek wordt vaak gebruikt wanneer uw logo veel detail of hele kleine lettertjes heeft, die met borduren onduidelijk worden doordat bij borduren de garens dan te dicht tegen elkaar komen te liggen. Daarnaast is het met sublimatie druk mogelijk hele kleine details ook op het badge materiaal bijna net zo gedetailleerd te drukken als een papieren print. En, wat u misschien kunt voorstellen, met garen is het bijna niet mogelijk een gradiënt (kleur overloop) te maken. Inkt kun je mengen, maar garen niet echt.

Weven zit qua “look” tussen borduren en drukken in. Het geeft ten opzichte van drukken nog steeds een redelijk chique uitstraling, maar minder chique dan borduren. Bij weven wordt d.m.v. schering en inslag garens, de garens door elkaar heen geweven (kijk b.v. is heel secuur naar een overhemd zoals de garens van links naar rechts en boven naar onder om en om heen lopen). Het logo wordt dan “opgebouwd” uit de garens. hierdoor is meer detail mogelijk dan bij borduren.

V & A deel 2

Iets minder vaak gestelde vragen;

IK HEB EEN VRAAG OVER…

Vragen over kosten

Zijn er start kosten voor het maken van badges / patches?

Wij werken zo transparant mogelijk. Als u bij ons een offerte aanvraagt weet u precies waar u aan toe bent. De kosten die wij maken berekenen wij uiteraard door. Startkosten en stel & setting kosten waren voor bedrijven vroeger altijd standaard, maar zijn met de huidige technieken niet altijd meer nodig.

“Laat u goed informeren. Dat kost niets, is uiteraard volledig gratis en vrijblijvend en voorkomt teleurstelling

  1. Voor borduren of weven van badges rekenen wij geen startkosten. Wel “punch” kosten. Punchen wordt vaak verward met digitialiseringskosten. Punchen is het omzetten van uw logo naar een borduurbaarbestand. (Voor tekst geschreven met bijvoorbeeld de standaard microsoft® “word” (ttf) fonts is dit niet nodig). Uw logo kan met een printer gewoon geprint worden. Maar een borduurmachine heeft geen idee hoe uw logo er uit ziet en hoe het geborduurd moet worden. De puncher (persoon die uw logo borduurbaar maakt) geeft in de speciale borduursoftware aan hoe uw logo geborduurd moet worden. Draadrichtingen, dichtheid, steektype etc. Dat kost tijd en dus is punchen helaas niet gratis.
  1. Voor kleine aantallen sublimatie badges moeten wij helaas wel startkosten vragen bij kleine aantallen. Bij grote aantallen niet. Ook hier heeft het weer te maken met het werk wat wij aan de voorbereiding hebben. Sublimatie badges worden geprint. Dat is niet spannend en kost dus niets extra. Maar daarna moeten ze door een cutter worden gesneden. De cutter weet niet waar het moet snijden. Dit wordt in een speciaal programma aangegeven. Hier zit wat tijd in. Elk logo / plaatje moet een snijlijn krijgen, die herkenbaar is voor de cutter. Als u uw logo verdeeld op A4 of A3 formaat kunt aanleveren met snijlijnen, dan hoeven wij dit werk niet te doen en hoeft u daar uiteraard niets voor te betalen. Als wij dit zelf moeten doen, dan moet die tijd die wij daaraan spenderen helaas betaald worden.
  1. Wij kunnen ook kleding en textiel zeefdrukken. Zeefdruk heeft helaas een lastige voorbereiding en daar zitten inderdaad startkosten aan verbonden. Zeefdruk badges bestaan niet. Dit gaat puur om het bedrukken van kleding en textiel. (zeefdruk kunnen wij tot 4 kleuren aanbieden)
  1. Wij kunnen ook digitale transfer bedrukking en flexdruk op kleding en textiel leveren. Daarvoor zijn vector bestanden noodzakelijk. Wanneer uw logo / plaatje als vector bestand wordt aangeleverd hebben wij er geen werk aan en zijn er geen startkosten. Moeten wij het bestand nog vectoriseren, zijn er helaas wel kosten aan verbonden.

U ziet, de kosten die wij maken, of dat nu materiaal, de uren van onze medewerkers, digitaliseren, punchen of iets dergelijks is, dan moeten wij dat doorberekenen. Maar maken wij die kosten niet, worden ze uiteraard niet berekend. U ontvangt een duidelijke offerte. En is het voor u niet duidelijk waarom u wel of niet start of punch kosten betaald, vraagt het ons gewoon. Wij leggen het graag uit.

Kan ik op rekening, met cryptocurrency, creditcard, paypal betalen?

Wij willen alles zo eenvoudig mogelijk voor u maken en laten we eerlijk zijn…, ook voor ons.

Betalen is nooit leuk. Laten we dan de betaalwijze toch zo prettig mogelijk maken. Als er een betaalwijze is waar u gebruik van wilt maken en wij bieden deze niet aan, laat ons dat dan even weten. Dan komt die betaalwijze er gewoon bij.

Momenteel bieden wij de volgende betaal opties aan;

1 Per bank
2 Paypal (betaal service provider voor veilige betaling via deze tussen persoon met o.a. creditcard betalings mogelijkheid)
3 Rembours
4 Cryptocurrency;

 • Bitcoin (Btc)
 • Bitcoin Cash (Bcc)
 • Etherium (Eth)
 • Etherium classic (Etc)
 • Dash
 • Gulden (Nlg)
 • LiteCoin (Ltc)

5 Multisafepay (betaal service provider voor veilige betaling via deze tussen persoon ) Via Multisafepay kunt u betalen met;

 • iDEAL 
 • Maestro
 • MasterCard
 • VISA
 • American Express
 • SOFORT Banking
 • Giropay

Praktische vragen

Hoe maak ik een badge vast?

Vroeger werd op badges een lijmsoort gebruikt die tegenwoordig i.v.m. duurzaamheidseisen, (gelukkig) niet meer gebruikt mag worden. Dit komt echter met een nadeel. De huidige lijm is helaas niet meer zo krachtig als destijds.

De lijm lijmt in ieder geval niet op kleding of textiel met water of vuilafstotende coating en geoliede materialen. Vasstikken is dan de enige optie. Wat sowiezo nooit kwaad kan en door ons wordt geadviseerd voor het beste resultaat.

Onze badges worden, tenzij u aangeeft dit niet te willen, standaard met een lijmlaag geleverd. (Dat doen wij gratis. Wij vinden dit vanzelfsprekend) U kunt de badge dan met een strijkbout vastlijmen Het is wel verstandig de kleding eerst een keer te wassen en te strijken.

 1. Dit doet u op 2 stippen en uiteraard zonder te stomen. (Let op de max eisen van de kleding / textiel) 
 2. Pers de kleding of textiel eerst kort voor, op de plek waar u de badge wilt plaatsen, om eventueel vocht uit de kleding / textiel te verwijderen.
 3. Leg een wit onbedrukt vel papier op de badge (tussen de badge en de strijkbout)
 4. Gebruik een beetje druk als u strijkt.
 5. U kunt ook even stil blijven staan met de bout op de badge. Maar doe dit uiteraard niet te lang. Kleding of textiel kan wel beschadigen.

Nog mooier is het natuurlijk wanneer u beschikt over een professionele pers.

 1. 120 graden Celsius (Let op de max.eisen van de kleding/textiel)
 2. Pers de kleding of textiel eerst kort voor, om eventueel vocht te verwijderen.
 3. medium druk
 4. +/- 10 seconden

Zijn er WASVOORSCHRIFTEN voor een badge?

WASVOORSCHRIFTEN

Borduurwerk &

geborduurde / geweven badges

Wij adviseren onderstaande wasvoorschriften om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kleding/textiel en de borduring of badge.

Borduren is de beste techniek en staat kwalitatief met stip op 1. Maar helaas is het niet altijd mogelijk te borduren en soms vindt men borduren ook niet de mooiste optie. Vandaar dat wij ook andere technieken aanbieden.

Over het algemeen is borduurwerk op uw kleding / textiel bestendiger en duurzamer dan de kleding of textiel waarop het geborduurd is. Ons borduurgaren is o.a. kookwas en bleek bestendig. Wanneer u de wasvoorschriften van de kleding hanteert, zal het borduurwerk net zo lang of waarschijnlijk langer meegaan dan de kleding of textiel waarop het geborduurd is

Ook voor geborduurde en geweven badges adviseren wij de wasvoorschriften van de kleding te hanteren. Badges worden over het algemeen met een lijmlaag geleverd. Echter is de lijm i.v.m. de moderne strenge milieu wetgeving, niet meer van dezelfde kwaliteit als vroeger. Door de kleding met daarop de badges te wassen / drogen, kan het daarom zijn dat de badges na een aantal keren te zijn gewassen los gaan laten. Vandaar dat wij adviseren badges ook vast te stikken.

WASVOORSCHRIFTEN BEDRUKKEN:

(Zeefdruk / Transferdruk / Flexdruk)

Wij adviseren onderstaande wasvoorschriften om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kleding/textiel en de  bedrukking.

Nieuwe gekleurde, bedrukte kleding of textiel, kan een overmaat aan kleurstoffen bevatten. Was daarom deze artikelen eerst een aantal malen apart, met de hand, in handwarm water met een fijnwasmiddel.

Vervolgens kunt u het in de wasmachine wassen, op het bontprogramma;

 •          Kleding binnenstebuiten lager dan, of hoogstens op 40
 •          Wassen zonder bleekmiddel
 •          Niet chemisch wassen
 •          Niet centrifugeren
 •          Niet in de droogtrommel
 •          Binnenstebuiten strijken
 •          Niet wassen met wasverzachter
Nylon producten (niet kleding) mogen nooit in de wasmachine en/of droger. Deze producten kunnen het beste worden gereinigd met een vochtige spons op de vuile plek.

40 graden wassenNiet strijken - binnenstebuiten strijkenNiet in de drogerNiet chemisch wassen

Wat is de levertijd?

Levertijden gaan altijd in overleg met u. Heeft u haast, geef dat dan a.u.b. even aan.

Borduurorders en sublimatie orders tot 50 stuks versturen wij binnen 6 tot 10 werkdagen na uw akkoord voor het digitale of geborduurde voorbeeld.

meer dan 100 stuks of geweven badges versturen wij over het algemeen binnen 2 à 3 weken na uw akkoord voor het digitale of geborduurde voorbeeld.

Sneller is vaak mogelijk maar kunnen wij niet garanderen. Wij produceren in opdracht en specifiek wat u nodig heeft. Het is dus niet zoals bijvoorbeeld bij bedrijven als Bol.com of Cool Blue, voor 12 uur besteld is ’s middags in huis. Helaas is dat met productie niet mogelijk. Wij hebben uw badges tenslotte niet op voorraad liggen en moeten de productie inplannen.

Daarnaast moeten wij meestal een paar keer met u communiceren om tot het uiteindelijke perfecte resultaat te komen. Zo moet een voorbeeld gemaakt worden zodat u kunt controleren wat wij gaan produceren. Mocht het voorbeeld niet zijn wat u mag verwachten, kunt u dit nog aangeven en door ons laten herstellen.   

Wanneer u een offerte aanvraagt, kunt u ook laten weten wanneer u de badges (of het borduurwerk / bedrukkingen) nodig heeft. Dan kunnen wij met de planning en eventueel het ombouwen van de machines hiermee rekening houden. Alles gaat altijd in overleg met u en wij passen ons zoveel mogelijk aan uw wensen aan.

Een spoed opdracht is mogelijk in overleg. Echter vragen wij voor spoed orders 20% meerprijs. Dit omdat deze buiten de standaard planning en dus meestal ’s avonds of in het weekend gemaakt moeten worden. Helaas kosten onze medewerkers dan iets meer. Dat is vervelend, maar wij hopen op uw begrip.  

Is er een minimum afname?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Technische vragen

HELP!!! Wanneer kies ik voor een geborduurde, geweven, gesublimeerde of andere badge?

(Hier komt een flowchart met voordelen en nadelen van de verschillende technieken)

Wat is het verschil tussen geborduurde, geweven of gesublimeerde badges?

Hier komt een filmpje met uitleg over de verschillende technieken.

Weet u al of u geborduurde, geweven of gesublimeerde badges wilt?

Uiteraard is uw eigen voorkeur het belangrijkste uitgangspunt.
De meeste mensen geven de voorkeur aan

borduren

om dat dit een chique uitstraling heeft. En hoewel het borduren heet, is het zeker niet altijd de duurste optie.

Weven

zit tussen bedrukken en borduren in. Het lijkt op een afstand bedrukt, maar van dichtbij zie je dat het heel fijn geweven garen is.

Sublimeren

is een druk techniek. Uw logo wordt geprint op textiel. Dat textiel zit op een soort van “stikkervel”. Uw logo wordt geprint en daarna met een plotter uitgesneden. U kunt de achterzijde van het materiaal verwijderen waardoor de plaklaag vrijkomt. U legt de badge met de plaklaag op de kleding of textiel en verwarmt de badge met bijvoorbeeld een strijkbout, waarna de badge vastzit.

(Hier komt een flowchart met voordelen en nadelen van de verschillende technieken)

Wat voor bestand soort moet ik aanleveren?

Voor borduren en weven maakt het niet uit.

Zolang het maar een duidelijk bestand is.

Als een collega van ons u vraagt om een vector omdat ze anders niet kunnen borduren of weven, dan kunt u van mij aannemen dat ze geen verstand van zaken hebben en waarschijnlijk niet zelf produceren of punchen (digitaliseren).   🙂

Maar…, het werkt wel prettiger met een vector bestand.

Voor sublimatie badges hebben wij absoluut een vector nodig.

Als u tenminste, een goede kwaliteit sublimatie badge wenst te ontvangen.

De kwaliteit van sublimeren is heel sterk afhankelijk van de kwaliteit van uw aangeleverde bestand.

Eventueel kunnen wij van uw pixel bestand een vector maken. Meer weten over pixel en vector bestanden of het omzetten van een pixel naar vector? Wij zijn daar een site voor aan het bouwen. Kijkt u maar eens op logo-digitaliseren.nl

Wat is het verschil tussen een badge, patch, insigne of embleem?

Wat zijn Badges?

Een badge is een kunstwerk, een logo, een naam of een tekst op een apart stuk stof, metaal, hout pvc e.d. welke draagbaar gemaakt wordt d.m.v. velcro (klitteband), (strijkbare) lijmlaag, een speld, of d.m.v. stikwerk ergens op genaaid kan worden.

Badges kunnen gelaserd, geponst (metaal, plastic e.d.), geweven, geschilderd, gedrukt of geborduurd worden.

In het geval van borduurwerk, wordt een badge gemaakt op een stevige achtergrond lap. Deze lap kan strijkbaar gemaakt worden met een lijmlaag of kan ergens op genaaid worden.

Een badge geeft een stoerdere uitstraling dan direct op het materiaal geborduurd of gedrukt.

Vooral in de racesport wordt veel gebruik gemaakt van badges. Niet op de eerste plaats vanwege de stoere uitstraling, maar vooral omdat een badge op de kleiding gestreken kan worden. Race kleding moet namelijk brandveilig zijn. Direct op de kleding borduren, maakt de kleding minder brandveilig.

Geborduurde badges worden al vele eeuwen gemaakt. Maar door snelle computer gestuurde machines is deze techniek betaalbaar geworden en mogelijk gemaakt voor grote produktie.

Ondanks het feit dat men bereid is veel te betalen voor handwerk en men handmatig prachtige kunstwerken kan maken, is de kwaliteit van computer gestuurde badges zeer hoog en zelfs beter. Vooral voor promotionele doeleinden, sport en spel is een badge gemaakt door een computer gestuurde borduurmachine over het algemeen sterker dan een handgemaakte badge.

Wat zijn Patches?

Eigenlijk is een patch een oplap techniek. M.a.w. wanneer een kledingstuk kapot is kan het gerepareerd worden door een lap stof over de kapotte plek heen te maken. Dat lapje is een patch. Tegenwoordig wordt de naam patch ook vaak gebruikt wanneer men een badge bedoeld. Wat op zich niet zo vreemd is omdat een badge prima als patch gebruikt kan worden. Soms over een ander logo en soms om een beschadiging weg te camoufleren.

Zie ook WikiPedia Patchwork

Wat zijn Emblemen?

Een embleem representeert iets abstracts: Een embleem is een object of een afbeelding van een object. B.v. een logo. Een embleem kan worden gedragen of anderszins gebruikt als een identificatie badge.

Zie ook WikiPedia Emblematiek

Wat zijn Insignes?

Een insigne (Latijn: insigne (mv. insignia): embleem, symbool) is een symbool of bewijs om macht, status, of een overheids- of juridische positie aan te tonen. Insignes worden vooral gebruikt als embleem voor een specifieke autoriteit. Insignes worden ook gebruikt bij scouting. waar het een teken is dat men een bepaalde vaardigheid bezit. Een insigne is over het algemeen een badge welke een rang, stand en/of functie kenbaar maakt. In het leger bij de politie en brandweer, worden ook “schuifpassanten” gebruikt. Een schuifpassant kan b.v. eenvoudig van de schouder verwijderd worden of op de schouder aangebracht worden.

_________
(oude site info)

Hoeveel kleuren kun je borduren / weven / sublimeren?

Borduren van badges;

Onze borduurmachines kunnen 12 kleuren tegelijk borduren. Wanneer uw logo uit meer dan 12 kleuren bestaat, kan de machine eerst geborduurd worden met 12 kleuren en daarna nog een keer met 12 andere kleuren. Dat kan net zo vaak herhaalt worden als noodzakelijk. Gelukkig zijn er niet veel logo’s die uit meer dan 12 kleuren bestaan, maar het is dus zeker mogelijk om meer kleuren te borduren.

Weven van badges;

Weefbadges kunnen wij maken tot 7 kleuren maximaal

Sublimeren van badges;

Sublimatie badges zijn bedrukte badges. Er komt een bedrukking op textiel. Dit textiel zit op een drager. (Vergelijkbaar als een stikker op een stikkervel) Omdat dit een druktechniek is, is het aantal kleuren net zo beperkt als op uw printer of monitor…, dus amper beperkt.

Kunnen jullie 3d effect (Puffy Foam) borduren?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Zit een badge wel goed vast als ik het ergens op strijk?

Jazeker. Harstikke.
Wij hebben badges gelijmd op kleding en textiel. We hebben die kleding meerdere keren gewassen (standaard kan kleding zo’n 50 keer gewassen worden zonder dat er grote kwaliteitsverschillen te merken zijn (vastgesteld door de kleding industrie)) Wij hebben de kleding met de badges zelfs in de droger gehad ook als de kleding niet in de droger mocht en al die tests waren positief.

Maar… dat neemt niet weg dat het altijd verstandig is om de badges nog even vast te stikken als die mogelijkheid bestaat. Soms willen na verloop van tijd de randen wel eens los laten. Dat kan na meerdere wasbeurten toevallig een keer voor komen. Of wanneer er ruw met de badges wordt omgegaan, of wanneer men er mee “speelt”omdat het zo leuk is er met de nagels onder te zitten. 🙂

Dus badges een keer na stikken is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Maken jullie ook biker Patches?

Jazeker maken wij ook biker Patches

Wij hebben al menig biker geholpen aan zijn of haar;

 • Activity patches
 • One-piece back patches
 • Three-piece back patches
 • Side Rockers
 • Top Rockers
 • Bottom Rockers
 • Vlag Rockers

Je noemt ’t en wij maken ’t

Maken jullie ook epauletten / schuifpassanten

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Buitenland of Nederland

How do I put a badge on clothes?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Are there any washing instructions?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Are there any additional costs for gold, metallic, silver and puffy foam (3d embroidery)?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Gebruiks- vragen over badges

What features should the logo meet in order to be deductible from the tax?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Why would I chose for a badge and not for embroidery on clothes / textiles?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

What is the difference between a badge or a patch?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Een andere vraag dan specifiek over badges

Leveren jullie alleen aan bedrijven, clubs verenigingen of ook aan particulieren?

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Ik zoek een bedrijf dat kleding / textiel kan bedrukken

Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.

Heb je voorbeelden / een portfolio?

Ja…, maar niet om mee op te scheppen.

Wij kunnen als u dat wilt een geweven, een gesublimeerde en een geborduurde badge toesturen als voorbeeld.

Sinds 1996 hebben zijn al vele duizenden opdrachtgevers u voorgegaan en wij hebben zo ongelofelijk veel borduurwerk geleverd, dat we een flinke portfolio hebben. Maar die laten wij niet zien. 🙂  Wij onderscheiden ons op een aantal manieren van collega’s. En dat is o.a. door niet met andermans veren te pronken. Wij doen niet aan name dropping.

Als u het leuk vindt om op social media o.i.d. te laten zien wat wij hebben gemaakt, dan vinden wij dat natuurlijk prachtig, en zullen het zelfs delen. Maar wij gaan niet zomaar uw spullen op onze site zetten om te laten zien hoe goed we zijn. Buiten de paar voorbeelden die voor de site en uitleg, noodzakelijk zijn.

Maar wij hebben gewerkt voor de buurman t/m het koningshuis.
Voor scheepvaart industrie, olie industrie, chemische industrie, voor;

 • tv & radio
 • bekende Nederlanders en onbekende Nederlanders,
 • carnaval, voetbal, volleybal, basketbal, tennis, golf etc. verenigingen,
 • scouting,
 • horeca,
 • grootwinkelbedrijven, maar ook de bakker en de slager op de hoek,
 • voor laboratoria,
 • de overheid, het leger, de marine, politie, brandweer, ambassades …
 • enz. enz

En wellicht ook voor u?

Produceren jullie zelf, badges, borduren jullie zelf, digitaliseren jullie zelf?

Ja, wij digitaliseren (punchen) zelf, wij produceren zelf badges, wij borduren en bedrukken zelf kleding en textiel en u bent natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken.

Wij zijn professionals.
Echte borduur en druk professionals kunnen alles zelf.


Helaas heeft onze economie er wel toe bijgedragen dat wij in sommige gevallen u opdracht in China of Pakistan moeten maken. Dat vinden wij jammer, maar wij moeten wel voor goede prijzen kunnen blijven leveren. U wilt tenslotte niet te veel betalen toch? Maar u besteld ook dan, in Nederland, bij een Nederlands bedrijf, in het Nederlands. Wij zijn verantwoordelijk voor het eind resultaat en wij kunnen u de informatie geven die u wenst, omdat wij verstand van zaken en kennis van en ervaring met de dagelijkse productie hebben.


Duurzaam produceren;

De Borduurshop BV, waar deze website een onderdeel van uit maakt, hecht een groot belang aan de gezond- en veiligheid van de medewerkers en de vanzelfsprekende verwachtingen omtrent duurzamheid van onze opdrachtgevers. Zowel in Nederland als daar buiten.

In het algemeen geldt dat op het gebied van veiligheid en milieu eerst de veiligheid van onze medewerkers en opdrachtgevers centraal staat en voorts het voorkomen van materiële- en milieuschade. Bij economische belangen zullen veiligheid, gezondheid en milieu gelijkwaardig worden behandeld. Diezelfde belangen en morele toewijding m.b.t. maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, verwachten wij ook van onze leveranciers. Tenslotte is de mate waarin wij duurzaam kunnen ondernemen voor een groot deel van hen afhankelijk.

Meer info i.v.m. duurzaam produceren en ons ethisch beledi vindt u op ons intra/extra net (klik hier)

Hoe zit het met belasting voordeel?

Tja belastingbetalen hoort er bij in ons land. Is ook niets mis mee. Maar als we wat terug kunnen krijgen dan is dat wel prettig natuurlijk.

Wist u dat bedrijfskleding niet zonder meer aftrekbaar is?

Tenzij…

De overheid heeft uiteraard regels gemaakt m.b.t. bedrijfskleding. O.a. zodat bijvoorbeeld uw medewerkers als ze kleding van het bedrijf hebben gekregen, dit niet privé gaan dragen. Doet hij of zij dit wel, dan wordt dit door de belastingdienst gezien als loon in natura. En dat willen we niet. Toch?

Dus zegt de overheid, print, druk, borduur, paint, uw logo op die kleding of textiel en de kleding wordt plotseling aftrekbaar.

Buiten het feit dat u natuurlijk graag wil dat iedereen ziet voor welk bedrijf uw medewerkers werken en buiten het feit dat u graag wilt dat uw merk, uw huisstijl, bij iedereen in het geheugen wordt gegrift, is die aftrekbaarheid wel prettig. Het kan zelfs zomaar zijn dat uw logo op de kleding betaald wordt door die aftrekbaarheid.

Dan heeft u dus “bijna gratis” uw merk of tekst op uw kleding staan.

Uiteraard is dat afhankelijk van de hoogte van de kosten van uw kleding of textiel en de btw die daar in zit, maar het kan zomaar zijn dat uw logo of tekst, of andre bedrijfsuitingen, op de kleding borduren of bedrukken, of door er een geborduurde, geweven of gesublimeerde badge / patch er op te zetten, u uiteindelijk per saldo, helemaal niets kost.

Dus werkkleding is na het toevoegen van uw bedrijs-logo of andere bedrijfsuitingen, 100% aftrekbaar. Voor andere kleding is er helaas geen aftrek.

Werkkleding is voor uzelf aangeschafte kleding die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen; of kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare, aan de onderneming gebonden beeldmerken met een oppervlakte van samen ten minste 70 cm2.
Dus…; “beeldmerken” en “samen”.
M.a.w. u hoeft niet een logo of tekst van 70 cm2 op uw kleding te plaatsen. U mag deze centimeters ook verdelen over de kleding. B.v. een klein logo of stukje tekst op bijvoorbeeld een mouw en/of borst. Maar 1 keer groot op bijvoorbeeld de rug mag natuurlijk ook.

Logo van een sponsor

Kleding met het logo van de sponsor kan alleen werkkleding zijn als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van uw organisatie.

LET OP!

De overheid wil nog wel eens iets veranderen. Daarnaast kunnen wij niet spreken voor de overheid. Al jaren is het zoals wij het hierboven in onze bewoording uitleggen. Maar als u twijfelt of er sprake is van werkkleding, of als u ons woord niet zomaar geloofd, neem dan contact op met de klantendienst van de Belastingdienst. Of…. kijk even op de site van de belastingdienst (klik hier)

Over iets heeeeeel anders...

Uw vraag heeft niets te maken met;

 • (textiel) badges, patches, emblemen, insignes,
 • borduren, weven, bedrukken
 • (promotionele of werk) kleding of textiel
 • Punchen, vectoriseren, digitaliseren
 • Of op de één of andere manier aan onze branche gerelateerde zaken ?

Ook dan bent u van harte welkom uw vraag via het contact formulier te stellen.  Maar wellicht is het volgende meer iets voor u;

Contact Formulier Badges & Patches

Stond uw vraag en antwoord er niet bij, of wilt u een offerte aanvragen, of wilt u gewoon uw badges door ons laten maken? Stel dan hier onder uw vragen over badges en/of upload hier uw logo.

Voor andere of meerdere verschillende vragen gebruik a.u.b. het standaard contact formulier.

Belangrijk!

Als u contact met ons opneemt om een offerte aan te vragen en u wilt niet vaker dan nodig hoeven mailen, bellen, chatten of whatsappen, dan helpt u ons door ons te voorzien van zoveel mogelijk informatie.

Uiteraard;

 • Uw logo of tekst voor de badge / patch
 • Het formaat
 • Het aantal badges dat u nodig heeft
 • Weet u de PMS kleuren? Super handig om te weten!

Standaard worden badges van strijklijm voorzien. Als u dit niet wilt, laat dit a.u.b. even weten.

Of moet de badge worden voorzien van;

 • Velcro (klitteband)
 • Fleece op de achterzijde (b.v. als de badges worden weggegeven i.p.v. op kleding of textiel te bevestigen)
 • Nestles;( een metalen ringetje voor b.v. aan sleutelhangers)
 • Veiligheidsspeld
 • Magnetische strip
 • Goud of zilver metallic garen

Moeten wij iets weten over specifieke gebruik. Bijvoorbeeld;

 • Brandveiligheid,
 • ESD (Electro Static Discharge),
 • Kookwas, Bleekwas,
 • Waterdichtheid

etc. etc. Alles wat voor u van belang is en waar wij rekening mee dienen te houden om voor u de perfecte badge te realiseren.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpeg, tiff, psd, eps, svg, cdr, cmx, ai, pdf, svg, gif, bmp, png, jpg, dxf.

Virulyweg 29 D, 7602RG Almelo

De Borduurshop BV

Virulyweg 29D
7602RG Almelo
Tel.: (+31)(0)546 – 657 760
Wtsapp: (+31)(0)6 130 48 399
Mail: info@deborduurshop.nl

Bereikbaar;
Ma t/m Do. 09:00 – 17:00
Vr. 09:00 tot 12:00
12:30 tot 13:00 pauze

Bedrijfs info

K.v.k.:  56809743
Vestigingsnr:  000026321734
Btw:NL8523.12.386B01
Eori:NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL24BUNQ2041391502
Bic/Swift: BUNQNL2AXXX

U kunt ons natuurlijk 24/7 mailen, of whatsappen. Maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij enkel tijdens de werktijden beantwoorden.

Uiteraard is ook de chat tijdens werktijden online.

bel ons
WhatsApp chat